DWAYNE PINNOCK

  De Aliasloze Dwayne Pinnock heeft ervoor gekozen om zijn originele naam te behouden als DJ-naam. Een bijzondere keuze waar hij in het begin zelf aan moest wennen. De geboren Londenaar is op zijn achttiende verhuisd naar Nederland. Momenteel is Dwayne woonachtig in Rotterdam. Een stad vol culturen en muzikale kansen. “Er wonen hier zoveel mensen met verschillende culturele achtergronden wat de diversiteit van de muzikale sound ten goede komt”. Aldus Dwayne. Voor mij is dit de perfecte context om in te zitten! De 26 jarige DJ is namelijk liefhebber van een breed scala aan elektronische muziek. Denk hierbij aan UK House, Tech House, Uk House, Soulful House, Deep Tech & Deephouse. Op dit moment draait Dwayne voornamelijk Tech House.

  Welke DJ’s hebben jou geïnspireerd?

  “Er zijn te veel DJ’s die mij hebben geïnspireerd, maar ik ga toch een poging doen om de top 3 DJ’s op te noemen. MK, Benny Rodrigues & Disclosure zijn DJ’s die veel voor mij hebben gedaan. Als wij het hebben over producers dan zou ik gaan voor Sidney Charles, Main Genie & ANOTR.

  Muziekale reis

  Eigenlijk ben ik rond mijn tiende echt van muziek gaan houden. Vanaf dat moment begon ik met drummen en gitaar spelen. Ik ben in die periode in aanraking gekomen met verschillende soorten muziek zoals House, Drum and Bass, Regeae, Classic Rock, Funk en meer. Pas toen ik 18 jaar werd, begon ik met DJ-en, dat is in het zelfde jaar dat ik naar Nederland verhuisde. Inmiddels heb ik gespeeld op verschillende feesten. Ik heb zoal Elrow, Toffler Festival, Sunglow Festival, Ploegendienst aangedaan.

  Wat wil ik bereiken met mijn muziek

  Ik zou graag willen dat ik een prominente naam word in de Nederlandse House scene. Daarnaast wil ik graag de House scene in Rotterdam verder helpen groeien. Vanuit daar is de wens om internationaal te draaien. Eigenlijk is mijn grootste doel om zoveel mogelijk mensen te inspireren met mijn muziek!

  Favoriete plaat

  Zoals altijd vragen wij in onze interviews aan DJ’s wat hun favoriete plaat is, In de wetenschap dat het een moeilijke vraag is (haha). Voor Dwayne verandert dit van tijd tot tijd. Maar als hij op dit moment zou moeten zeggen welke plaat zijn voorkeur heeft, dan zou hij gaan voor Mandar – String Theory. “Ik vind het mooi dat smaak tijdgebonden is. De eerste single die ik ooit heb gekocht was van Craig David. Dat zou ik nu niet echt meer draaien”.

  Wij bij Zwoell zijn in ieder geval erg trots dat Dwayne Pinnock een podcast voor ons heeft gefixt! Ik wens je veel luisterplezier!