ROBERT MONARCH

  Wij ontmoetten Robert de Keijzer A.K.A Robert Monarch op een festival genaamd MEER. Niet wetend dat wij ooit zouden samenwerken, hebben wij een vinyl plaat van Robert Monarch gekocht. Een aantal maanden later kwamen wij Robert online tegen en hebben wij besloten om hem uit te nodigen voor een verse Zwoell podcast!

  De geboren Brabander woont samen met zijn gezin in Gelderland in een dorp genaamd Eefde. “Er is hier werkelijk niets te beleven maar ik kan hier in alle rust bezig zijn met mijn muziek”. Aldus de in 1987 geboren DJ. Een ander voordeel van het wonen in Eefde is dat Robert in ongeveer 50 minuten in Amsterdam is.

  Muzikaal heeft Robert een voorliefde voor tijdloos en tegelijkertijd vernieuwend sounds. “Daarin probeer ik de uitdaging te zoeken. Daarnaast maak ik er een sport van om de sfeer van de party goed aan te voelen en mijn platenkeuze binnen mijn eigen kaders op de sfeer aan te passen.” Er zijn een aantal artiesten die Robert inspireren. Tod Terry, Boo Williams, Jamie Jones, Brawther en Malin Genie zijn wat Robert betreft zijn grootste helden.

  Mijn liefde voor House muziek is te verklaren doordat familieleden die op House feesten draaiden mij als jonge jongen meenamen naar de studio. Dat vond ik waanzinnig leuk! Mijn eerste platenspeler heb ik zelfs van een neef van mij gekregen. Kort daarna ben ik als puber begonnen met draaien. Rond mijn 16e levensjaar begon ik in clubs te draaien met vinylplaten. Eigenlijk heb ik altijd al House gedraaid. Laatste jaren gaat het voornamelijk om Deephouse.

  Robert Monarch is niet alleen een DJ maar ook een producer. In 2018 heeft Robert zijn eerste plaat gedropt bij de label “Being All Here Records”. Eind april 2019 dropt Robert nog een plaat! “Daarnaast ga ik aankomend tijd meer energie steken in mijn eigen label genaamd Hattrick records“. Om het interview af te sluiten vroegen wij Robert met wie hij het liefst een back to back zou willen draaien. Daarop was het antwoord overduidelijk live spelen met KINK.

  Als kerst op de taart heeft Robert een modder vette podcast voor jullie gemaakt. Ben je een liefhebber van House / Deephouse? Dan ben je zojuist met neus in de boter gevallen. Veel luisterplezier!