TSANDR

  Nijmegen heeft in mijn herinnering altijd een levendige muziekscene gehad. Van underground muziek in het oude Doornroosje tot de grote concerten in het Goffertpark. Mijn eerste echte live ervaring was dan ook daar. Als kleine jongen van ongeveer twaalf jaar sleepte ik mijn vader mee naar een concert van Coldplay, en een tijd later ben ik met mijn vrienden op een heuvel gaan zitten in het park om over de hekken te kunnen kijken bij Red Hot Chili Peppers.

  Pas toen ik iets ouder was kwam ik in aanraking met elektronische muziek. Met een jaartje of 15 ging ik voor het eerst naar Doornroosje. De avonden van Planet Rose waren al snel favoriet bij mij, maar ook onder andere Give it Dub kon ik zeer waarderen. Wat me vooral is bijgebleven is de fantastische sfeer die in deze magische plek. Als 15-jarig broekie keek ik hier mijn ogen uit. Mensen van alle lagen en leeftijdscategorieën gingen hier samen los. Het was dé plek om te dansen en om gemakkelijk nieuwe vrienden te maken. Pas later kwam ik erachter hoe uniek Doornroosje was en wat een voorrecht het was om zo’n gave club praktisch in mijn achtertuin te hebben. Na de verhuizing van Doornroosje naar de nieuwe locatie heeft het naar mijn mening niet die magie weten vast te houden, ondanks ontzettend gave boekingen en licht en geluid van wereldniveau. Hoe dan ook kom ik nog steeds graag in Doornroosje. Om een wat beter perspectief te krijgen kan ik je de volgende (hele gave) documentaire aanraden, die ingaat op de geschiedenis van Planet Rose en ook de verhuizing van het pand.  De plek waar nu wel datzelfde gevoel te vinden is in Nijmegen is de Brebl. Zeker de jongens van de Tribe, een collectief dat al een tijd feesten organiseert in Nijmegen en sinds kort ook voet aan de grond krijgen in Amsterdam met hun eigen house sound, weten altijd iets gaafs neer te zetten in de Brebl. Ook mijn favoriete feest, Blauwdruk, waar de nadruk ligt op disco, soulful house en echte ‘digger’ dj’s, weet de Brebl juist te gebruiken.

  Wat is je favoriete plaat?
  Mijn smaak qua muziek is sinds jongs af aan al heen uiteenlopend geweest en dat is iets wat je vandaag ook bij mij terug kan horen. Daarnaast is een favoriete track voor mij ook erg afhankelijk van het moment en mijn humeur. Omdat ik ook constant op zoek ben naar nieuwe muziek verandert mijn ‘favoriete’ plaat erg snel. Het kiezen van een favoriete plaat is dan ook een van de lastigste vragen. Als resident van Jiwa Jiwe ben ik altijd op zoek naar obscure, super dansbare en tropische muziek, daarom zal ik een recent opgedoken pareltje als ‘favoriete plaat’ met jullie delen.  Iets over de podcast zelf
  Voor deze podcast heb ik al mijn trage en extra ‘zwoelle’ platen uit de kast getrokken. De tracks liggen bijna allemaal onder de 100 bpm. Het zijn platen die ik, door hun traagheid en zwoele karakter, niet zomaar zou durven draaien op een feest. Toch zijn ze allemaal heerlijk om te luisteren en eigenlijk ook gewoon goed dansbaar. Een perfecte podcast voor in je luie stoel/ voor bij je eerste biertje van het weekend/ voor bij een goede mellow joint/ om op te slowdancen met je lief ;). Aldus Tsander. Wij van Zwoell wensen je veel luisterplezier bij het beluisteren van de podcast! PEACE!